Producten

Cartel Werkplaats-Planning: de online planmodule

Met de online planning tool van Cartel kunnen uw klanten in de werkplaatsplanning van uw vestigingen kijken, een dag kiezen en zelf een werkplaatsafspraak online plannen. De plankalender geeft automatisch weer wanneer er ruimte is in de werkplaats van uw autobedrijf. Hierdoor kunnen er dag en nacht afspraken gemaakt worden voor de werkplaats en mist u geen klant in de werkplaats.

Koppelingen met DMS systemen

Koppelingen met DMS systemen en planningssoftware

De online planmodule kan gekoppeld worden met werkplaatsplannings software zoals Plan-IT en DMS systemen als CarIT, IDAS, WinCar, CarSys, etc. Maar ook zonder koppeling met planningssoftware of DMS-systeem kunt u de online planning tool in uw website prima in gebruik nemen. In dat geval kunt u eenvoudig handmatig in de beheeromgeving per vestiging muteren hoeveel dagen u uw klanten ongeveer vooruit wilt laten plannen. De beheeromgeving biedt daarnaast o.a. ook mogelijkheden voor het aanpassen van de door de klant te kiezen werkzaamheden en de vervangend vervoer opties.

Een gerenommeerd product

De online planmodule is inmiddels in gebruik bij meer dan 2.000 Nederlandse dealervestigingen. Ook diverse importeurs hebben de module tot hun standaard verheven. Daarnaast is de module geschikt gemaakt voor de Belgische markt met meertalige ondersteuning. De planning tool is een groot succes op elke automotive website, dat blijkt wel uit de grote conversie richting de werkplaats (1 miljoen online werkplaatsafspraken in December 2014).

Een gerenommeerd product

De voordelen van de online planmodule op een rij:

  • Geen eenmalige fee per afspraak maar een vast maandbedrag per vestiging, ongeacht het aantal afspraken.
  • Zomer- en winterbanden direct te plannen.
  • De planmodule kan gekoppeld worden aan de planningssoftware van Plan-IT en DMS-systemen als WinCar, CarSys, etc. Bezoekers kunnen hiermee real-time zien wanneer er beschikbaarheid is om en afspraak te plannen. Dealers kunnen zelf per vestiging instellen hoeveel tijd/marge/uren ze in hun planning vrij willen houden.
  • De servicemedewerker blijft zelf plannen. Alle aanvragen via de plankalender zijn pas na bevestiging defintief.
  • In de planmodule wordt automatisch een bestand met klantgegevens opgebouwd dat u kunt exporteren naar Excel en kunt gebruiken voor marketingdoeleinden.
  • In de planmodule kunnen aftersales acties en aanbiedingen naar eigen inzicht geplaatst worden. Hiermee kunt u bezoekers commercieel tegemoet treden.
  • Uw eigen vervangend vervoer opties zijn in te stellen.

De online planmodule kan in elke automotive website

Bij elke dealerorganisatie kan de online planmodule in de website geïntegreerd worden, ook als de website niet door Cartel ontwikkeld is.

Uw servicemanager blijft zelf de planning beheren

Na keuze van een datum, opgave van de wensen en ingave van enkele contactgegevens wordt de aanvraag per e-mail als planverzoek verzonden. De werkplaatsreceptie verwerkt de afspraak en bevestigt deze voor akkoord aan de klant. U blijft dus zelf uw eigen werkplaatsbezetting beheren.

Online plannen als importeur?

Voor importeurs ontwikkelde Cartel een dasbboard voor het beheren van de online werkplaats plan module gekoppeld aan een uitgebreide statistieken mogelijkheid. Meer weten over online plannen op een importeurs website? Neem dan contact op.

Extra's CaRe-Mail gebruikers

Het planformulier kan optioneel aan CaRe-Mail gekoppeld worden. Het is dan vanuit CaRe-Mail mogelijk om bijvoorbeeld automatisch een e-mailbericht te versturen aan alle klanten die aan een APK-keuring toe zijn. In het e-mailbericht zit een link naar het online planformulier. Wanneer uw klanten hierop klikken, verschijnt de online planmodule in uw website in beeld. Hierbij zijn dan alle klant- en autogegevens al automatisch ingevuld.

CaRe-Mail

Meer weten? Neem gerust contact op!

Wij zijn op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 bereikbaar

Get in touch